Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet vaart maken met de bouw van nieuwe kerncentrales'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet vaart maken met de bouw van nieuwe kerncentrales'

De discussie over het bouwen van kerncentrales is helemaal terug. Het is financieel voordeliger is als Nederland investeert in kerncentrales dan alleen in zonne- en windenergie. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.


Door de gestegen gasprijzen, klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne is kernenergie weer een serieuze optie. De Europese Commissie besloot eerder al om kernenergie - onder voorwaarden - als groen te bestempelen.

In het coalitieakkoord staat dat het kabinet de benodigde stappen zal zetten voor de bouw van 2 nieuwe kerncentrales, maar vooralsnog wordt er vooral veel gediscussieerd.

Wat vind jij? Moet het kabinet nu gewoon doorpakken? Of ben je tegen kernenergie en moeten we nu geen overhaaste beslissingen nemen met alle gevolgen van dien?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie