Stand.nl

Stand.nl: 'Nederland moet afzien van nieuwe gaswinning in de Waddenzee'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet afzien van nieuwe gaswinning in de Waddenzee'

'Nederland, start geen nieuwe gaswinning onder de Waddenzee.' Dat staat in een motie die gisteravond is aangenomen op het IUCN World Congress in Marseille voor natuurbeschermers en regeringsvertegenwoordigers.

Er is al langer verzet tegen de plannen van het kabinet om vanaf 2023 een nieuw gasveld bij het Friese Ternaard in gebruik te nemen. Regionale bestuurders zijn huiverig vanwege het risico op aardbevingen. Ook zou de winning van gas desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de beschermde natuur van het Waddengebied.

Woon jij in het gebied waar de nieuwe gasboringen zouden moeten plaatsvinden en heb je bezwaar tegen de plannen van het kabinet? Of denk je dat het oppompen van gas noodzakelijk is zolang er onvoldoende alternatieven zijn?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie