Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland moet afzien van nieuwe gaswinning in de Waddenzee'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet afzien van nieuwe gaswinning in de Waddenzee'

'Nederland, start geen nieuwe gaswinning onder de Waddenzee.' Dat staat in een motie die gisteravond is aangenomen op het IUCN World Congress in Marseille voor natuurbeschermers en regeringsvertegenwoordigers.

Er is al langer verzet tegen de plannen van het kabinet om vanaf 2023 een nieuw gasveld bij het Friese Ternaard in gebruik te nemen. Regionale bestuurders zijn huiverig vanwege het risico op aardbevingen. Ook zou de winning van gas desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de beschermde natuur van het Waddengebied.

Woon jij in het gebied waar de nieuwe gasboringen zouden moeten plaatsvinden en heb je bezwaar tegen de plannen van het kabinet? Of denk je dat het oppompen van gas noodzakelijk is zolang er onvoldoende alternatieven zijn?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie