Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet nu iets gebeuren om het tekort aan personeel aan te pakken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet nu iets gebeuren om het tekort aan personeel aan te pakken'

De Ajax huldiging op het Museumplein en evenementen die niet door kunnen gaan omdat er te weinig beveiligers zijn. Schiphol dat in grote problemen komt door te weinig bandmedewerkers. Zelf niet naar het werk kunnen omdat je kind niet bij de kinderdagopvang terecht kan en de horeca die gedeeltelijk dicht gaat omdat er een personeelstekort is.

Door de commissie Borstlap zijn er al allerlei suggesties gedaan om de arbeidsmarkt voor de lange termijn te hervormen en het kabinet lijkt daar ook serieus werk van te maken. Maar dat zijn plannen voor de langere termijn maar intussen loopt ons land vast.

Daarom praten we vandaag over de stelling: Er moet nú iets gebeuren om het tekort aan personeel aan te pakken.

Maakt u zich zorgen? Heeft u een eigen zaak en kunt u geen mensen vinden? Of wilt u dolgraag meer werken maar is dat fiscaal onaantrekkelijk? Kijken we te beperkt naar de huidige arbeidsmarktproblemen? Aan wat voor oplossingen zouden we moeten denken om de nijpende personeelstekorten aan te pakken?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie