Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet kan eigenlijk niet meer om versoepelingen heen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet kan eigenlijk niet meer om versoepelingen heen'

De huidige lockdown is onhoudbaar. Dat vinden inmiddels niet alleen meer ondernemers, ook kinder- en jeugdpsychiaters vinden dat het zo niet langer kan: bij studenten dreigt namelijk psychische schade.

Ook willen velen weer naar de sportschool, en daarom trokken ook meerdere sportorganisaties al aan de bel. Bovendien lijkt de huidige variant - omikron - voor beduidend minder ernstige zieke mensen te zorgen, wat goed nieuws zou zijn voor de druk op de zorg.

Wat vind jij? Zijn de maatregelen langer houdbaar of is het zaak zo snel mogelijk af te schalen? En hoe kan dat dan verantwoord?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie