Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ervaring is belangrijker dan een diploma op de werkvloer'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ervaring is belangrijker dan een diploma op de werkvloer'

Veel werklozen kunnen niet aan de slag, omdat zij niet het juiste diploma hebben, terwijl ze wél allerlei vaardigheden hebben. Daarover trekt vakbond CNV aan de bel: de nadruk op het hebben van het juiste diploma belemmert het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt.

Daarom de stelling: Ervaring is belangrijker dan een diploma op de werkvloer

De voorzitter van het CNV spreekt zelfs over 'diplomaterreur'. Het zou meer moeten draaien om een zogenaamd competentiepaspoort, hierin staan de kennis en vaardigheden van een werknemer.

Wat denk jij? Is een diploma heilig voor je? Zou je zelf graag ergens aan de slag gaan, maar beschik je niet over het juiste diploma? Vind je dat we veel flexibeler moeten kijken naar wat iemand kán? Hoe voelt het als je kinderen in de kinderopvang door mensen zonder diploma worden opgevangen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie