Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Jonge dak- en thuislozen moeten altijd ergens veilig terechtkunnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Jonge dak- en thuislozen moeten altijd ergens veilig terechtkunnen'

Opvangcentra kunnen jonge dakloze mensen niet altijd helpen, omdat er te weinig plek is. Zo worden opvangcentra door het hele land geconfronteerd met veel meer aanmeldingen en hebben sommige zelfs een wachtlijst van een aantal weken.

Bovendien zijn jonge daklozen van boven de 18 extra kwetsbaar, omdat zij niet meer bij Jeugdzorg terechtkunnen. Dat betekent dat zij ook soms in de reguliere nachtopvang moeten verblijven, waar veel cliënten middelen gebruiken.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Jonge dak- en thuislozen moeten altijd ergens veilig terechtkunnen.

Wat vind jij? Worden jongeren van boven de 18 jaar te veel aan hun lot overgelaten? Zou er door het hele land speciale opvang moeten komen voor deze groep jongvolwassenen? Op wat voor manier zouden deze jongeren beter begeleid kunnen worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie