Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet veel meer aandacht komen voor femicide'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet veel meer aandacht komen voor femicide'

NRC pakt vandaag uit met een groot achtergrondverhaal over femicide. Veel mensen zullen dat woord niet kennen - en dat is nou net onderdeel van het probleem.

Het zijn schrijnende cijfers: In Nederland wordt 60 procent van de moorden op vrouwen door hun partner of ex-partner gepleegd. Ter vergelijking: 5 procent van de mannen wordt vermoord door zijn partner.

Daarom praten we vandaag in stand.nl over de stelling: 'Er moet veel meer aandacht komen voor femicide'

Femicide staat in landen als Frankrijk en Spanje veel hoger op de agenda. Al in 2019 was er in Frankrijk een groot protest tegen femicide; in Spanje gingen betogers begin dit jaar massaal de straat op.

Nabestaanden vertellen in NRC dat ze op meer alertheid hopen op de signalen die er vaak wel degelijk zijn. Heb jij het idee dat femicide voldoende gezien wordt als maatschappelijk probleem?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie