Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Werkgevers moeten er voor zorgen dat iedereen gezond zijn pensioen kan halen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Werkgevers moeten er voor zorgen dat iedereen gezond zijn pensioen kan halen'

Het is een breed gedeelde vrees van mensen die zwaar werk hebben: dat ze het niet vol gaan houden tot hun pensioen. Uit onderzoek in opdracht van FNV blijkt ook dat de helft van de Nederlanders zegt dat zijn baas niet bereid is om het werk aan te passen zodat de werknemer gezond de AOW haalt.

Daarom de stelling: 'Werkgevers moeten er voor zorgen dat iedereen gezond zijn pensioen kan halen'

Moet de regeling voor een vroegpensioen worden verlengd, zoals de vakbonden eisen? Of hebben werkenden zelf ook de verantwoordelijkheid ander werk te zoeken? Heb jij zwaar werk en heb je al eens nagedacht over een andere baan? Hoe zie je jouw werkende toekomst? Maak je je zorgen over hoe je de eindstreep gaat halen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie