Stand.nl

Stand.nl: 'Het verlengen van de kerstvakantie is een slecht idee'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het verlengen van de kerstvakantie is een slecht idee'

Er wordt al weken over gepraat: het al dan niet vervroegen van de kerstvakantie. Toch heeft het kabinet daar nog steeds geen besluit over genomen, dat besluit komt morgen pas.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om de kerstvakantie één week eerder te laten beginnen. "Dat kan nuttig zijn om besmettingen tijdens de kerstdagen te voorkomen", zo stelt het OMT. Eerder zei minister Slob van Onderwijs dat hij die maatregel niet zit zitten, maar andere ministers zien het mogelijk juist als een manier om de besmettingen sneller te verlagen

Daarom praten we over de stelling: 'Het verlengen van de kerstvakantie is een slecht idee'.

Hoe ga jij het oplossen als de kinderen vanaf volgende week opeens vakantie hebben? Heb je er al over gepraat met je baas? Springen opa en oma bij of overweeg je ze dan naar de kinderopvang te brengen? En had dit besluit niet veel eerder genomen moeten worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie