Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is te moeilijk om gezond te eten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is te moeilijk om gezond te eten'

Het zal voor velen een herkenbaar verhaal zijn: de gezonde keuze is vaak niet de makkelijkste. Uit nieuw onderzoek van het CBS blijkt dat geldgebrek een belangrijke rol speelt voor bijna één op de vijf volwassen Nederlanders die gezonder willen eten. Verder speelt ook bijvoorbeeld stress een grote rol, of het moeilijk kunnen weerstaan van de verleiding.

Daarom vandaag de stelling: Het is te moeilijk om gezond te eten

Heb jij ook moeite om in de supermarkt de chips en cola te laten staan? Zijn er andere producten waar je maar niet van af kunt blijven? En zie je ook dat het soms makkelijker is om voor de ongezonde optie te gaan met als reden gemak, of geld?

Of is het helemaal niet zo moeilijk als je de juiste keuzes maakt? En kun je voor weinig geld prima gezonde en voedzame maaltijden koken? Kortom, is het ook je eigen verantwoordelijkheid?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie