Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Gemeentes moeten aan de bak om hun inwoners meer betrokken te krijgen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gemeentes moeten aan de bak om hun inwoners meer betrokken te krijgen'

Minister Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) wil een onderzoek naar de historisch lage opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Want dat lijkt toch de belangrijkste conclusie nu de meeste stemmen zijn geteld: de kiezer heeft het laten afweten.


Heeft u wel gestemd, maar het gevoel dat er nog een wereld te winnen is om uw omgeving te overtuigen? Of bent u niet gaan stemmen omdat het u niet interesseert en dan is de vraag wat er nodig is om u wél naar de stembus te krijgen?

In Stand.nl: Gemeentes moeten aan de bak om hun inwoners meer betrokken te krijgen

Wij horen graag of u ideeën heeft om de gemeentepolitiek beter onder de aandacht te krijgen. Ligt het aan de zichtbaarheid van de politici? Of ligt er ook verantwoordelijkheid bij de kiezer zelf?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie