Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet nu een vaccinatieplicht komen in de kinderopvang'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet nu een vaccinatieplicht komen in de kinderopvang'

Vier dode baby's door kinkhoest. En in de regio Eindhoven 14 besmette kinderen met de mazelen. De zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Nederland zijn groot, zeker bij de GGD's. De VVD zet hoog in en haalt een omstreden wetsvoorstel uit de kast: er moet een vaccinatieplicht komen voor kinderen op de opvang als de vaccinatiegraad te laag is. De partij denkt nu aan een grens van 90%.

De stelling is: Er moet nu een vaccinatieplicht komen in de kinderopvang.

In de Tweede Kamer ligt dit voorstel zeer gevoelig. Bij jou ook? Ben jij misschien een ouder die zijn kind niet wil laten vaccineren en ben je bang dat jouw kind wellicht in de toekomst geen opvangplek meer heeft als dit wetsvoorstel erdoor komt?

Of maak jij je juist zorgen om besmetting van je kind (dat nog te jong is voor vaccinatie) door andere niet-gevaccineerde kinderen? Ben je het dan wellicht eens met de stelling? Of vind je dit toch te ver gaan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie