Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederlandse bedrijven moeten alsnog weg uit Rusland'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederlandse bedrijven moeten alsnog weg uit Rusland'

Terwijl onze minister van Defensie zich buigt over de vraag of er F16's naar Oekraïne moeten gaan om ze te helpen in de strijd tegen de Russen, zijn Nederlandse bedrijven nog steeds actief in Rusland. Bavaria-bier, scheerapparaten van Philips en koffie van Douwe Egberts: het is allemaal nog te koop in het land. Waarmee zij, volgens deskundigen, direct of indirect het regime in stand houden.

Moeten Nederlandse bedrijven onmiddellijk vertrekken uit het land? Of moeten bedrijven juist blijven, bijvoorbeeld omdat de gewone Rus weinig met de oorlog te maken heeft?

De stelling is vandaag: Nederlandse bedrijven moeten alsnog weg uit Rusland

We horen graag je ervaring. Ben je ondernemer en meen je dat het niet zo makkelijk is om bedrijfsactiviteiten in het buitenland te staken? Of heb je juist het idee dat we zo veel mogelijk weerstand aan Rusland moeten bieden als mogelijk?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie