Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een einde komen aan de chaos veroorzaakt door e-bikers en wielrenners'

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een einde komen aan de chaos veroorzaakt door e-bikers en wielrenners'

Gisteren zijn twee groepjes wielrenners aangereden door automobilisten. De wielrenners weken uit naar de autoweg omdat het op het fietspad te druk was. Door toenemende drukte op de fietspaden lopen de ergernissen tussen vele en verschillende fietsers al jaren op.

Zeker op zonnige dagen is het vaak chaos op de fietspaden en ontstaan steeds vaker zware ongelukken. Met zo'n 540.000 wielrenners in Nederland en een enorme toename van het aantal e-bikes zijn vooral de snelheidsverschillen een probleem.

Daarom praten we vandaag over de stelling: 'Er moet een einde komen aan de chaos veroorzaakt door e-bikers en wielrenners'.

Wat vind jij? Erger je je al langer aan de drukte op de fietspaden en word je regelmatig van de sokken gereden? Moeten onze wegen anders ingericht worden? Moeten er misschien andere regels komen? Heb je zelf een e-bike of ben je een wielrenner en erger je je juist aan de andere fietsers?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie