Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De nieuwe lobbyregels voor bewindslieden schieten door'

foto: kamerfoto: kamer
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De nieuwe lobbyregels voor bewindslieden schieten door'

Vandaag buigt het demissionaire kabinet zich over nieuwe lobbyregels voor vertrekkende bewindslieden. Maar betrokkenen zijn kritisch: met de nieuwe strenge lobbyregels kunnen oud-bewindspersonen alleen nog maar burgemeester worden, of langdurig wachtgeld pakken, is hun vrees.

Vind je dat een voormalig minister mag gaan werken voor een club die lobbyt op zijn of haar 'oude' beleidsterrein? Moet Nederland net als andere landen een afkoelperiode voor Tweede Kamerleden en ambtenaren instellen, om te voorkomen dat een Kamerlid kan stemmen voor wetgeving met de toekomstige werkgever in gedachte?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie