Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De overheid moet ouderen actief benaderen bij het aanvragen van financiële hulp'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De overheid moet ouderen actief benaderen bij het aanvragen van financiële hulp'

Ouderen vinden het vaak moeilijk en ingewikkeld om financiële hulp aan te vragen, zoals huur en zorgtoeslag. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nationale Ombudsman. In sommige gevallen komen ouderen daardoor in de problemen en zelfs onder het sociale bestaansminimum terecht.

Daarom heb ik het vandaag over de stelling: De overheid moet ouderen actief benaderen bij het aanvragen van financiële hulp

Volgens de ombudsman moet de overheid actief op ouderen afstappen die recht hebben op aanvullingen en toeslagen door bijvoorbeeld telefonisch contact op te nemen of simpelweg langs de deur te gaan.

Moet de overheid op deze manier ouderen benaderen? Of is het de verantwoordelijkheid van mensen zelf om te weten welke financiële ondersteuning ze kunnen krijgen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie