Stand.nl

Stand.nl: 'De overheid moet ouderen actief benaderen bij het aanvragen van financiële hulp'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De overheid moet ouderen actief benaderen bij het aanvragen van financiële hulp'

Ouderen vinden het vaak moeilijk en ingewikkeld om financiële hulp aan te vragen, zoals huur en zorgtoeslag. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nationale Ombudsman. In sommige gevallen komen ouderen daardoor in de problemen en zelfs onder het sociale bestaansminimum terecht.

Daarom heb ik het vandaag over de stelling: De overheid moet ouderen actief benaderen bij het aanvragen van financiële hulp

Volgens de ombudsman moet de overheid actief op ouderen afstappen die recht hebben op aanvullingen en toeslagen door bijvoorbeeld telefonisch contact op te nemen of simpelweg langs de deur te gaan.

Moet de overheid op deze manier ouderen benaderen? Of is het de verantwoordelijkheid van mensen zelf om te weten welke financiële ondersteuning ze kunnen krijgen?

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 en stemmen kan tot 10.00 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie