Stand.nl

Stand.nl: 'Het is treurig dat Coming Out Day nog steeds nodig is'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is treurig dat Coming Out Day nog steeds nodig is'

Het is vandaag Coming Out Day, een wereldwijde dag om aandacht te vragen voor de LHTBI+-gemeenschap. Het is namelijk zeker nog niet altijd vanzelfsprekend om uit te komen voor je seksuele oriëntatie of genderidentiteit.


Coming Out Day werd in Nederland in 2009 geïntroduceerd door toenmalig minister Ronald Plasterk. Maar al in 1988 werd er in Washington tijdens een massale betoging een dag in het leven geroepen om stil te staan bij het moment dat LHBTI+'ers uit de kast willen komen.

Ben je zelf ooit uit de kast gekomen en heb je een mooi verhaal met ons te delen? Of zie je in je omgeving dat het nog allerminst geaccepteerd is om voor je geaardheid uit te komen? Volgens COC moeten lhbti+-rechten, die eerder zijn vastgelegd in COC's Regenboog Stembusakkoord, ook een plek krijgen in het regeerakkoord. Goed idee?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie