Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het vestigingsklimaat in Nederland staat er beroerd voor'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het vestigingsklimaat in Nederland staat er beroerd voor'

Hoe aantrekkelijk is ons land nog voor bedrijven om zich te vestigen? Werkgevers en gemeenten maken zich daar ernstig zorgen over, schrijven zij in een manifest aan Mariette Hamer. Er zit betonrot in de BV Nederland, stellen zij.


Vooral op het gebied van onderwijs, de woningmarkt en de infrastructuur zijn er grote problemen, volgens de ondertekenaars van het manifest. Omdat het kabinet die structurele problemen laat liggen, zullen buitenlandse bedrijven minder snel voor Nederland kiezen.

Het kabinet moet daarom zo snel mogelijk maatregelen nemen en investeren in onderzoek maar ook in nieuwe verbindingen rond economische centra zoals de Brainport Eindhoven. Ook de politiek is te versnipperd geraakt waardoor er te weinig visie is op de toekomst van BV Nederland.

Is het terecht dat gemeenten en werkgevers de noodklok luiden? Of gaat het prima met de Nederlandse economie en dus het vestigingsklimaat?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie