Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een maximumhuur komen voor studentenkamers'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een maximumhuur komen voor studentenkamers'

951 euro, dat is de gemiddelde prijs van een studentenkamer in Amsterdam. In Utrecht en Den Haag ligt dat bedrag op 800 en 745 euro. De prijzen van studentenkamers blijven stijgen, blijkt uit de kwartaalcijfers van verhuurplatform Kamernet.

Voor het volledige plaatje - vergeef ons de overdaad aan cijfers in dit artikel - de beurs voor uitwonende studenten is vanaf september ongeveer 300 euro. Niet genoeg dus om de huur te betalen, laat staan de bijkomende kosten voor studie en levensonderhoud.

De stelling is daarom vandaag: er moet een maximumhuur komen voor studentenkamers.

Maak jij je zorgen over studenten die langer thuis blijven wonen, of extra geld lenen? Ben je zelf al tijden op zoek naar een betaalbare kamer? Werk je zo veel extra dat je studie erdoor in de knel komt? Zie je dit alles misschien bij je kind gebeuren? Of is het prima dat studenten bij hun ouders blijven wonen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie