Stand.nl

Stand.nl: 'Het volledig laten draaien van de kolencentrales is de enige juiste keuze'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het volledig laten draaien van de kolencentrales is de enige juiste keuze'

De gascrisis kreeg gisteren een nieuwe dimensie: om de gasvoorraden op peil te houden moet de productie van de kolencentrales naar 100%. Dat maakte minister Jetten van Klimaat en Energie bekend in een persconferentie. Hoewel het een vervuilende manier is om energie op te wekken, ziet hij geen andere uitweg.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het volledig laten draaien van de kolencentrales is de enige juiste keuze

Jetten benadrukte verder in de persconferentie dat wij als burgers, maar ook het bedrijfsleven, alles uit de kast moeten halen om energie te besparen. Hij is natuurlijk ook verantwoordelijk voor het klimaatbeleid in Nederland en dus zal hij de extra CO2-uitstoot ergens moeten compenseren. Wat vind jij? Heeft Jetten geen andere uitweg? Of is deze maatregel te drastisch?


Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie