Stand.nl

Stand.nl: 'De opvang van Oekraïense vluchtelingen is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De opvang van Oekraïense vluchtelingen is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid'

De opvang van Oekraïense vluchtelingen moet naar een volgende versnelling. De 25 veiligheidsregio's hebben de doelstelling van 25.000 plekken nog niet eens gehaald, of er moeten nog eens 25.000 plekken bij komen.


Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, stelt dat het nodig is om de wet- en regelgeving te veranderen zodat het makkelijker wordt om stukken land te huren of zelfs beslag te leggen op panden.

De overheid zet alles op alles, maar zou het bedrijfsleven hetzelfde moeten doen? Bijvoorbeeld door leegstaande panden - gratis - beschikbaar te stellen? En moet de "gewone burger" meer worden aangemoedigd om hun woning open te stellen? Ben jij dit wellicht zelf van plan?

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 en stemmen kan tot 10.00 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie