Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De opvang van Oekraïense vluchtelingen is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De opvang van Oekraïense vluchtelingen is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid'

De opvang van Oekraïense vluchtelingen moet naar een volgende versnelling. De 25 veiligheidsregio's hebben de doelstelling van 25.000 plekken nog niet eens gehaald, of er moeten nog eens 25.000 plekken bij komen.


Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, stelt dat het nodig is om de wet- en regelgeving te veranderen zodat het makkelijker wordt om stukken land te huren of zelfs beslag te leggen op panden.

De overheid zet alles op alles, maar zou het bedrijfsleven hetzelfde moeten doen? Bijvoorbeeld door leegstaande panden - gratis - beschikbaar te stellen? En moet de "gewone burger" meer worden aangemoedigd om hun woning open te stellen? Ben jij dit wellicht zelf van plan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie