Stand.nl

Stand.nl: 'De asielwet is een kabinetscrisis waard'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De asielwet is een kabinetscrisis waard'

De asielwet heeft de VVD in crisis gebracht. Premier Rutte wordt vandaag ingevlogen vanuit Egypte om te zorgen dat de boel niet helemaal uit elkaar valt. De vraag is of dat nog lukt nu de achterban zich steeds feller keert tegen de asielwet. De fractie verzet zich tegen het dwangaspect en wil dat ook beperking van de instroom van asielzoekers wordt opgenomen. Intussen roert de ChristenUnie-achterban zich. Er zijn leden die het vertrouwen in coalitiepartner VVD willen opzeggen.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'De asielwet is een kabinetscrisis waard.'

Ben je VVD’er? Dan ben ik benieuwd of je vertrouwen hebt in een goede afloop vandaag. Kan Rutte deze crisis weer vlottrekken? Of zou het zomaar kunnen dat de spreidingswet gaat leiden tot een val van het kabinet? En is dat terecht of zijn we dan alleen nog maar verder van huis?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie