Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Supermarkten en banken moeten boeren helpen met verduurzamen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Supermarkten en banken moeten boeren helpen met verduurzamen'

De stikstofcrisis kan volgens de minister Adema alleen opgelost worden als alle partijen meewerken. NRC schrijft vanmorgen dat de minister een financiële bijdrage eist van banken en supermarkten in de vergroening van de landbouwsector. Banken moeten onder meer leningen verlagen zodat boeren kunnen verduurzamen, en supermarkten moeten plannen maken om duurzame producten te stimuleren.

Daarom is vandaag onze stelling: supermarkten en banken moeten boeren helpen met verduurzamen.

Wat vind jij dat banken en supermarkten moeten doen? Wil jij weten hoe groot de milieu-impact is van de producten die je koopt? Of gaat dat alleen werken als duurzame producten goedkoper worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie