Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Het is onwenselijk dat mbo's toch online les blijven geven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Het is onwenselijk dat mbo's toch online les blijven geven

Vijf mbo-instellingen hebben besloten een deel van hun onderwijs online te blijven geven. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant. Volgens de besturen van die scholen heeft de coronacrisis bewezen dat online lesgeven grote voordelen heeft.

Zo kunnen instellingen die kampen met lerarentekorten flexibeler personeel inzetten en is er meer tijd voor les in kleine groepjes.

Het besluit van de mbo's gaat in tegen een motie die de Tweede Kamer heeft aangenomen waarin staat dat online les alleen bij hoge uitzondering mag plaatsvinden omdat het nou eenmaal niet ideaal en zelfs schadelijk kan zijn.

Wat vindt u van dit besluit? Werkt u zelf in het mbo of het hoger onderwijs of heeft u kinderen die nog steeds digitaal les krijgen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie