Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Bedrijven die profiteren van een crisis moeten extra belasting betalen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Bedrijven die profiteren van een crisis moeten extra belasting betalen'

Supermarkten, energiebedrijven, pakketbezorgers: ze hebben allemaal grote winsten geboekt tijdens de coronacrisis. Tegelijkertijd is het leven voor veel mensen (te) duur geworden, onder meer door de hoge energieprijzen. Deze mensen zouden financieel gecompenseerd kunnen worden door grote bedrijven extra belasting te laten betalen over hun corona- en andere crisiswinsten. Vandaag zal de PvdA een voorstel voor 'overwinstbelasting' indienen tijdens het debat over de Voorjaarsnota.

Daarom heb ik het vandaag over de stelling: 'Bedrijven die profiteren van een crisis moeten extra belasting betalen'.

Vind je het logisch dat verdiende winst tijdens een crisis wordt gebruikt om de pijn van die crisis voor mensen te verzachten of mogen bedrijven best profiteren van de omstandigheden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie