Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De Tweede Kamer moet worden uitgebreid naar 250 zetels'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De Tweede Kamer moet worden uitgebreid naar 250 zetels'

Het is tijd om het aantal Tweede Kamerleden uit te breiden, zo vinden de ChristenUnie en Volt. Want die Kamerleden hebben het nu veel te druk, zijn bezig met verkeerde zaken en haken mede daardoor een voor een af. ChristenUnie en Volt dienen vandaag een initiatiefnota in waarin ze niet alleen de grote van ons parlement willen uitbreiden, maar ook de werkwijze anders willen zien. Het controleren van de regering wordt steeds moeilijker.

Daarom praten we vandaag over de stelling: 'De Tweede Kamer moet worden uitgebreid naar 250 zetels'

Geeft zo’n wijziging het broodnodige nieuwe politieke elan waar zoveel kiezers naar smachten, of is de partijdiscipline daarvoor misschien te sterk? Denk je dat jouw politieke geluid zo beter wordt vertegenwoordigd? Of vind je honderd extra Kamerleden toch ook een dure grap, in tijden waarin de broekriem juist weer moet worden aangetrokken?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie