Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'AMBER Alert moet blijven'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'AMBER Alert moet blijven'

Vanaf deze zomer stopt de overheid met het versturen van Amber Alerts. Meldingen van vermiste kinderen die mogelijk in levensgevaar zijn, zullen dan via Burgernet komen.


Burgernet - het netwerk van politie, gemeenten en burgers - wordt nu al gebruikt om bijvoorbeeld verdachten van een misdrijf op te sporen.

Tweede Kamerleden maken zich zorgen over de effectiviteit van Burgernet en komen met een motie om Amber Alert te behouden. Ze vrezen dat het bereik van Burgernet kleiner is, en dat berichten over vermiste kinderen ondergesneeuwd raken in de veelheid van opsporingsberichten. De politie is ervan overtuigd dat meldingen van kinderen in levensgevaar veel gedeeld zullen worden en dus automatisch een groot bereik zullen hebben.

Wat vind jij? Is het een risico om een bewezen effectieve methode als Amber Alert overboord te zetten? Of is het efficiënter om alle meldingen via één systeem te laten verlopen, waarmee bovendien kosten worden bespaard? Wat zijn je ervaringen met Amber Alert of Burgernet?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie