Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: Het is goed dat bij de Gouden Kalveren het onderscheid tussen man en vrouw verdwijnt

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Het is goed dat bij de Gouden Kalveren het onderscheid tussen man en vrouw verdwijnt

Het Nederlands Filmfestival heeft besloten om voortaan geen speciale Gouden Kalveren meer uit te reiken voor beste mannelijke hoofdrol en bijrol, en voor beste vrouwelijke hoofdrol of bijrol. Het gaat immers om acteerprestaties, en daarvoor maakt het niet uit of je man bent of vrouw. Bovendien kunnen mensen die non-binair zijn als ze een toprol spelen de prijs nu ook ontvangen zonder dat ze een label krijgen dat niet bij hen past.

Dit besluit past in een bredere maatschappelijke tendens, waarin steeds vaker het onderscheid tussen man en vrouw wordt opgeheven. Dat gaat van 'beste reizigers' bij de NS en genderneutrale toiletten, tot de mogelijkheid om een x op te nemen in het paspoort.

Vind jij dat dit te ver doorslaat en te veel wordt opgelegd, of is het een goede ontwikkeling omdat er zo in de maatschappij ruimte ontstaat voor iedereen? Heb jij of iemand in je omgeving misschien zelf baat bij zulke beslissingen gehad?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie