Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Twintig jaar na Fortuyn staat de burger nog steeds niet centraal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Twintig jaar na Fortuyn staat de burger nog steeds niet centraal'

Vandaag is het twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn werd doodgeschoten. Zijn politieke opkomst maar ook zijn dood zorgden voor een aardverschuiving in Nederland. Veel mensen vielen voor zijn directheid en hij zei op te komen voor de 'gewone Nederlander', die tot die tijd niet echt gezien en gehoord leek te worden.

Daarom praten we vandaag over de stelling: Twintig jaar na Fortuyn staat de burger nog steeds niet centraal.

Wat vindt u? Lijkt men in Den Haag nog altijd vooral bezig met de eigen positie? Of heeft u het gevoel dat politici sinds Fortuyn een beter beeld hebben van wat er speelt onder de gewone Nederlander? Of zijn we wellicht doorgeslagen in het volgen van een man die het ook niet altijd bij het rechte eind had?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie