Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Seksisme binnen studentenverenigingen moet hard worden aangepakt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Seksisme binnen studentenverenigingen moet hard worden aangepakt'

Grote onrust bij het Amsterdams studentencorps. Vrouwelijke leden zijn woedend na een speech van vier mannelijke verenigingsgenoten. Tijdens een lustrumviering werd naar aanleiding van de speech gescandeerd dat alle vrouwen ‘een hoer’ zijn. Het corps zou na incidenten tijdens de ontgroening vorig jaar, juist bezig zijn met een cultuurverandering.

Daarom praten we vandaag over de stelling: Seksisme binnen studentenverenigingen moet keihard worden aangepakt

Bijna 300 vrouwen binnen het corps hebben naar aanleiding van deze rel een brief geschreven naar het bestuur. Deze openlijke kritiek is uitzonderlijk bij de normaal zo gesloten verenigingen. Gaat dit gedrag een grens over? Of is een bepaalde vorm van seksisme altijd een onderdeel van corpora geweest? Heb jij zelf bij het corps gezeten? En hoe ging het toen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie