Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De Europese asieldeal is een verbetering'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De Europese asieldeal is een verbetering'

Een doorbraak wordt het genoemd: de nieuwe asieldeal die de EU-landen gisteren in Luxemburg bereikten. De belangrijkste vernieuwingen: al in het land van aankomst wordt een schifting gemaakt tussen kansrijke en kansarme migranten. En: de asielzoekers die in aanmerking komen voor een procedure worden eerlijker verdeeld over de EU-landen. Ook wordt het makkelijker om migranten naar hun geboorteland of een ander land waarmee ze "een band hebben" terug te sturen.

Ik praat vandaag over de stelling: 'De Europese asieldeal is een verbetering'

Ben je positief over het feit we met deze deal de asielstroom lijken te kunnen indammen? Of maak je juist zorgen over het welzijn van de asielzoekers die nu makkelijker vastgezet of teruggestuurd kunnen worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie