Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is alarmerend dat wetenschappers worden bedreigd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is alarmerend dat wetenschappers worden bedreigd'

In 2023 zijn bij 59 wetenschappers en stafleden van universiteiten beveiligingsmaatregelen genomen. Die varieerden van het weghalen van contactgegevens op websites tot het fysiek verplaatsen van mensen. Dat staat in de Monitor externe intimidatie, haat en bedreiging van wetenschappers.

Wetenschapsorganisaties signaleren een groei in activisme en normvervaging in de samenleving. Met als gevolg dat sommige wetenschappers terughoudender zijn om publiekelijk over hun werk te communiceren.

Heb jij als wetenschapper wel eens te maken gehad met bedreigingen? Of maak je je zorgen over dat steeds meer beroepsgroepen worden bedreigd?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie