Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is goed dat verhuurders gedwongen worden hun panden te verduurzamen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed dat verhuurders gedwongen worden hun panden te verduurzamen'

Vanaf 2030 mogen er geen huizen meer verhuurd worden die energielabel E, F, of G hebben. Dat staat in de nieuwe verduurzamingsplannen van minister Hugo de Jonge.

Woningcorporaties en particuliere verhuurders moeten de komende jaren hiermee verder aan de slag. Op dit moment hebben we in Nederland nog 580.000 huurwoningen met een energielabel dat niet voldoet.

Daarom heb ik vandaag over de stelling: Het is goed dat verhuurders gedwongen worden hun panden te verduurzamen

Ben je blij dat het wettelijk wordt vastgelegd dat huurhuizen verduurzaamd worden en moeten we even door de zure appel bijten om de klimaatdoelstellingen te halen? Of ben je juist tegen een verplichting? Denk je bijvoorbeeld dat hiermee de huren omhoog gaan of dat het doel van 2030 toch onhaalbaar is?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie