Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Werkgevers moeten zo snel mogelijk de lonen verhogen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Werkgevers moeten zo snel mogelijk de lonen verhogen'

'Het zijn uitzonderlijke tijden die vragen om uitzonderlijke maatregelen', dat waren de woorden van minister Van Gennip (Sociale Zaken) na het gesprek met haar collega's van Financiën en Economische Zaken.

Zij vinden dat de werkgevers aan zet zijn. Om de koopkracht te herstellen en niet verder te laten dalen moeten de lonen omhoog. 'Niet alles kan van de overheid komen', stelde Kaag (Financiën) aansluitend. Het kabinet kijkt dus vooral naar de werkgevers voor een oplossing op de korte termijn.

Daarom praat ik over de stelling: 'Werkgevers moeten zo snel mogelijk de lonen verhogen'.

De lonen zijn de laatste tijd al verhoogd. Moet er nog meer gedaan worden, of kijkt het kabinet onterecht in de richting van de werkgevers? Of vrees je dat het de inflatie alleen maar zal vergroten en producten nog duurder worden? Ben jij zelf al in gesprek met je werkgever voor een hoger salaris? Of ben jij een werkgever en kom je in de knel als je de lonen verhoogt?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie