Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het woningtekort vraagt om creatieve oplossingen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het woningtekort vraagt om creatieve oplossingen'

Slecht nieuws voor woningzoekenden: de komende jaren worden er veel minder woningen gebouwd dan nodig is. Minister Hugo de Jonge verwacht een 'dip' in de woningbouw, en dus een nog hogere woningnood.

Daarom is vandaag de stelling: Het woningtekort vraagt om creatieve oplossingen

Experts raden de minister aan om creatief te zijn, door bijvoorbeeld samenwonen of het splitsen van grote huizen te stimuleren. Aan de andere kant zal de minister druk moeten zetten op provincies en gemeenten om meer bouwlocaties aan te wijzen en niet-alledaagse woonvormen zoals de bouw van tijdelijke woningen toe te staan.

Heb jij ideeën hoe we meer woningen en woonruimte kunnen realiseren? Zou je bereid zijn je woning te delen met anderen of om bij iemand in te trekken? En heb je er vertrouwen in dat we de woningnood kunnen oplossen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie