Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Russen moeten onder neutrale vlag aan alle sporten mee kunnen doen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Russen moeten onder neutrale vlag aan alle sporten mee kunnen doen'

Bij het wielrennen, tennis en tafeltennis doen ze al lang weer mee: de Russen. Maar in andere sporten als het schaatsen worden ze geweerd. IOC-voorzitter Thomas Bach vroeg zich de afgelopen dagen hardop af of Russische sporters niet weer gewoon mee moeten kunnen doen. Onder voorwaarde en onder neutrale vlag. Maar toch.

Bach lijkt daarmee een deur open te zetten naar de Spelen in Parijs van volgend jaar, maar het besluit werd nog even vooruit geschoven.

Slecht idee, zeggen de tegenstanders. De Russen hebben een slechte reputatie en maken sport bij uitstek politiek. Goed idee, vinden anderen. Het gaat ook goed bij die andere sporten en sport verbroedert.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie