Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten plastic de oorlog verklaren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten plastic de oorlog verklaren'

Plastic is een topproduct. Je kunt er van alles mee maken, van babyflesjes tot televisies, en je kunt er voedsel langer door bewaren. Maar plastic is ook hardnekkig. Zo werd vandaag bekend dat er plastic is aangetroffen in boerderijdieren en zuivelproducten.

Eerder werd al bekend dat er ook microplastics zijn gevonden in de menselijke bloedbaan en in ongeboren baby's. En dan is er nog die enorme plasticsoep die de zeeën en oceanen vervuilt.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: We moeten plastic de oorlog verklaren

We doen ons best het gebruik van plastic terug te dringen. Plastic rietjes zijn vervangen door exemplaren van bamboe; de plastic tasjes in de supermarkt zijn niet meer gratis, en er wordt gewerkt aan bioplastic. Maar is het genoeg? Of moeten we vooral strenger zijn op het verwerken van afval? Zoals gezegd; plastic is ook gewoon heel handig.

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie