Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl 'Jongeren moeten een militaire of maatschappelijke dienstplicht vervullen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl 'Jongeren moeten een militaire of maatschappelijke dienstplicht vervullen'

Wopke Hoekstra gaf afgelopen zaterdag op het CDA-partijcongres weer een slinger aan de klassieke discussie: de opkomstplicht voor de diensttijd moet weer worden ingevoerd. Er loopt momenteel al een experiment met een vrijwillig dienstjaar, maar de oorlog in Oekraïne maakt ook volgens militair specialist Dick Zandee duidelijk dat we het over een verplichting moeten gaan hebben.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Jongeren moeten een militaire of maatschappelijke dienstplicht vervullen'.

Wat vind jij? Een campagnestokpaardje van het CDA of moet de discussie nu weer eens goed gevoerd worden? Denk je dat het goed zou zijn dat jongeren zich verplicht een jaar nuttig moeten maken of is dat verspilde tijd?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie