Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het moet mogelijk blijven om eerder te stoppen met werken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het moet mogelijk blijven om eerder te stoppen met werken'

Het is maar de vraag of het zogenoemde vroegpensioen vanaf 2025 nog voor iedereen met een 'zwaar beroep' te gebruiken is. De regeling geldt voor een groot aantal cao's, maar door een impasse tussen de werkgevers- en werknemers-organisaties vallen wellicht meer dan een miljoen mensen alsnog buiten de boot.

Vandaag in Stand.nl: Het moet mogelijk blijven om eerder te stoppen met werken

Heeft u gebruik gemaakt van de regeling? Of bent u van plan om eerder te stoppen met werken? Of is het juist goed dat deze regeling niet té aantrekkelijk wordt, en hebben we oudere arbeidskrachten ook gewoon nodig in een sterk vergrijzende, en krappe arbeidsmarkt? Zeker als je kijkt naar de sectoren die onder de regeling vallen, zoals de bouw, zorg en het onderwijs.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie