Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Vrouwen moeten veel serieuzer worden genomen in de geneeskunde'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Vrouwen moeten veel serieuzer worden genomen in de geneeskunde'

'Vrouwen worden nog steeds niet serieus genomen door de medische wereld', dat stelt demissionair minister voor Medische Zorg Pia Dijkstra vandaag op Internationale Vrouwendag. Nog altijd worden gezondheidsklachten afgedaan als 'vrouwenkwaaltjes', maar de impact hiervan kan groot zijn op vrouwen.

Veel kennis hierover ontbreekt nog in de gezondheidszorg. De wetenschap is van oudsher voornamelijk gericht op het mannelijk lichaam, en daarom lopen vrouwen soms jaren rond met klachten waarbij een diagnose uitblijft.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Vrouwen moeten veel serieuzer worden genomen in de geneeskunde

Heb jij zelf weleens gezondheidsklachten en kom je er maar niet achter wat het is? Voel jij je soms ook niet serieus genomen door je huisarts of arts? Of ben je weleens weggestuurd met de boodschap: neem maar gewoon een paracetamol en stel je niet zo aan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie