Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten ons serieus zorgen maken om de mentale gezondheid van meisjes'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten ons serieus zorgen maken om de mentale gezondheid van meisjes'

De mentale gezondheid van jongeren wereldwijd is de afgelopen jaren flink achteruit gegaan, vooral bij meisjes. In vier jaar nam het percentage meisjes in Nederland met psychosomatische klachten toe van 32 naar 50 procent. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek onder jongeren van 11 tot 16 jaar.

Daarom praat ik over de stelling: We moeten ons serieus zorgen maken om de mentale gezondheid van meisjes.

Lichtpunt in het onderzoek is dat Nederlandse jongeren in vergelijking met leeftijdsgenoten uit andere landen makkelijk met hun ouders praten als ze ergens mee zitten. Heb jij kinderen en maak je je zorgen? Zie je ze worstelen met mentale problemen en praat je erover? Ben je tiener en vind je de prestatiedruk te hoog? Of hoort een worsteling bij het leven en komt het ook allemaal wel weer goed?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie