Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland moet veel beter voor kwetsbare ouderen gaan zorgen'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet veel beter voor kwetsbare ouderen gaan zorgen'

Bijna 5000 ouderen in ons land wachten op een verpleeghuisbed. Het grootste deel van hen staat al langer dan een half jaar op een wachtlijst. Dat probleem wordt alleen maar groter. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2040 meer dan een kwart van de Nederlanders boven de 65 jaar oud is.

We praten in Stand.nl daarom over de ouderenzorg met de stelling: Nederland moet veel beter voor kwetsbare ouderen gaan zorgen

Maak jij je zorgen over je ouders? Of over je eigen oude dag? Heb je daar een plan voor? Waarderen we ons zorgpersoneel genoeg en zijn er nog manieren om het werk aantrekkelijk te maken? Doe je aan mantelzorg of overweeg je zelf je ouders in huis te nemen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie