Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Sport is te belangrijk om op te bezuinigen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Sport is te belangrijk om op te bezuinigen'

Tientallen topsporters doen vandaag een dringende oproep aan het nieuwe kabinet: draai de bezuinigingen in de sport terug. Topsporters als Kim Lammers, Ireen Wüst, Guus Hiddink en Rico Verhoeven noemen de waarde van sport 'voor iedereen duidelijk': goed voor de (mentale) gezondheid, voor de verbinding tussen mensen én voor de leefbaarheid in buurten en wijken.

In totaal wordt er 30 miljoen bezuinigd als de plannen van kabinet Schoof doorgaan. En dat zou een ware kaalslag betekenen voor de gehele sportsector.

Vandaag is daarom de stelling: Sport is te belangrijk om op te bezuinigen.

Wat betekent sport voor jou? Zowel fysiek, mentaal als sociaal? Maak je je zorgen over de gevolgen voor jouw club als er bezuinigingen komen? Of heeft het nieuwe kabinet belangrijker zaken te doen en moet de prioriteit nu gewoon op andere zaken liggen dan op sport?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie