Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is zorgelijk dat jongeren zo lang thuis blijven wonen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is zorgelijk dat jongeren zo lang thuis blijven wonen'

Wat is beter voor je: ergens in je tienerjaren het huis uit of in het ouderlijk huis blijven wonen en sparen zodat je als werkende een goede start kan maken?

Jongeren gaan op steeds hogere leeftijd het huis uit, becijfert het CBS vandaag. Tweederde van de jongeren werkt al als ze uitvliegen, terwijl dat 10 jaar geleden ruim de helft was. Vooral veel 18-jarigen wonen tegenwoordig nog bij hun ouder(s).

Hoe oud was jij toen je het huis uit ging? Is het gezond om op tijd het nest te verlaten of is het helemaal niet erg om juist wat langer thuis te wonen, bijvoorbeeld om te sparen. Heeft u zelf nog thuiswonende kinderen en is dat een onverdeeld genoegen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie