Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Liever meer belasting betalen dan bezuinigen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Liever meer belasting betalen dan bezuinigen'

Linksom of rechtsom moet het volgende kabinet stevige financiële keuzes maken om het begrotingstekort niet veel te groot te laten worden. Een club topambtenaren adviseert jaarlijks maar liefst 17 miljard te besparen om de overheidsfinanciën gezond te houden. Als er niets gebeurt zullen uitgaven voor de zorg, vergrijzing en klimaat andere uitgaven gaan verdringen.

De afgelopen jaren heeft de politiek te weinig keuzes gemaakt, vindt de studiegroep. Maatschappelijke problemen zijn vooral met een zak extra geld te lijf gegaan, maar die tijd is door de gestegen rente voorbij. En dus moet er of flink bezuinigd worden, of moeten de belastingen omhoog.

Daarom vandaag de stelling: 'Liever meer belasting betalen dan bezuinigen'

Vind je dat in tijden van grote problemen de burger via hogere belastingen meer moet gaan betalen? En geldt daarbij dat iedereen dan meer moet betalen, of moet het geld bij de vermogenden en/of de vervuiler gehaald worden? Of moet de broekriem juist worden aangehaald en waar zou volgens jou dan op bezuinigd moeten worden?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie