Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Personeelstekort mag nooit de reden zijn voor het niet uitzitten van een gevangenisstraf'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Personeelstekort mag nooit de reden zijn voor het niet uitzitten van een gevangenisstraf'

Het personeelstekort bij gevangenissen is zo groot dat het invloed gaat hebben op de gevangenisstraf. Mensen worden gevraagd om zich later te melden voor het uitzitten van de celstraf en minister Weerwind gaat ook kijken korter gestraften thuis een enkelband kunnen krijgen. Dat terwijl een aantal van de grootste partijen juist wil dat er harder gestraft gaat worden.

Daarom is vandaag de stelling: Het personeelstekort mag nooit de reden zijn voor het niet uitzitten van een gevangenisstraf

Heb je begrip voor deze noodoplossing en zie je ook de voordelen van het thuis uitzitten van kortere straffen? Of vind je dat het principe geldt: Een celstraf is een celstraf. Doet dit nieuws iets met je veiligheidsgevoel? Werk je in het gevangeniswezen of heb je vast gezeten en kun je schetsen hoe groot de tekorten zijn?

Laat het ons weten in de community, door te reageren op deze nieuwsbrief of te bellen naar 0800 - 1101.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie