Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Herdenken is belangrijker dan ooit'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Herdenken is belangrijker dan ooit'

Vandaag herdenken we oorlogsslachtoffers. De laatste jaren wordt er veel gesproken over hoe moeilijk het is om de herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen daarna levend te houden. Maar volgens Kajsa Ollongren (minister van Defensie) moeten we juist nu extra waarde hechten aan het herdenken: 'De oorlog in Oekraïne houdt ons een spiegel voor.'

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Herdenken is belangrijker dan ooit.

Wie herdenk jij vandaag? Waar gaan jouw gedachten heen tijdens de twee minuten stilte? Heb je het idee dat mensen zich door de oorlog in Oekraïne zich meer bewust zijn van hoe broos onze vrijheid is?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie