Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De crisis in de kinderopvang vraagt om creatieve oplossingen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De crisis in de kinderopvang vraagt om creatieve oplossingen'

Een permanente crisissituatie in de kinderopvang, kopt Trouw deze ochtend. De sector komt nog altijd tienduizenden medewerkers tekort. Een echte oplossing is er vooralsnog niet.

Salarissen verhogen, de lat omlaag om in de kinderopvang te mogen werken, meer werknemers-in-opleiding inzetten als begeleider... Maar je kunt ook aan onorthodoxe maatregelen denken: kinderen om beurten opvangen binnen je vriendengroep, de kinderen meenemen naar je werk, of zelf minder gaan werken om thuis te kunnen zijn.

Daarom praat ik over de stelling: 'De crisis in de kinderopvang vraagt om creatieve oplossingen'.

Loop jij tegen problemen aan bij je kinderopvang? En hoe los je het op? Hoe gaat de kinderopvang bij jou in de buurt om met personeelstekort? Ben je grootouder en vang jij kleinkinderen en hun vrienden op na schooltijd? Praat mee.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie