Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland kan niet zonder de trein'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland kan niet zonder de trein'

Zo goed als geen treinen vandaag, omdat er gestaakt wordt voor een beter loon. Veel mensen werken noodgedwongen thuis of gaan met ander vervoer naar hun werk.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Nederland kan niet zonder de trein

Het is te hopen dat de NS en de bonden er snel uit komen, omdat het belang van de trein groot is. Openbaar vervoer is beter voor het klimaat en de snelwegen werden voller en voller de afgelopen jaren. Doordat er in de afgelopen jaren door corona minder reizigers waren had de NS ook minder inkomsten. Is het daarom logisch dat er niet volop op de trein is ingezet? Of moet er koste wat kost in de trein geïnvesteerd worden?

Reis je vaak met de trein en hoe los je dat vandaag op? Of zie je juist vandaag de bevestiging om vooral vaker in de auto te stappen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie