Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland moet ruimhartig omgaan met Oekraïense vluchtelingen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet ruimhartig omgaan met Oekraïense vluchtelingen'

Al zeker één miljoen Oekraïners zijn op de vlucht geslagen sinds vorige week oorlog uitbrak in hun land. Volgens vluchtelingenorganisatie UNHCR, worden dat er zeker 4 miljoen, of meer.


In verschillende Europese landen kunnen Oekraïners met hun paspoort gratis met de trein. In de Europese Commissie wordt vandaag door lidstaten gesproken over een speciale status voor Oekraïense vluchtelingen, waarmee ze een jaar kunnen verblijven, werken en gebruik maken van de voorzieningen in EU-landen.

Vandaag in Stand.nl: Nederland moet ruimhartig omgaan met Oekraïense vluchtelingen

Zijn we er als Nederland klaar voor om mensen uit Oekraïne op te vangen? Zijn ze welkom in jouw gemeente? En moet er inderdaad een speciale status komen zodat Oekraïners zich een jaar lang niet druk hoeven te maken over procedures?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie